Bavarois met Asperges (4 pers.)Bavarios met asperges


Ingrediënten

500 gr

10 st bijna gaar gekookte asperges + vocht

100 gr

suiker

2½ dl

stijfgeklopte slagroom

± 3 dl
12 in koud water geweekte blaadjes gelatine sap van 3 uitgeperste bloedsinasappels
1

Theelepel aardappelzetmeel (aangemaaktein water )

200 gr
verse frambozen, bestrooid met 2 eetlepels witte basterdsuiker

Sap van ¼ ciroen

 

  • Bereidingswijze :
  • Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.
  • De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht (500 gr) in de mixerblender fijn pureren.
  • 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
  • Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen.
  • Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
  • In de tussentijd het bloedsinasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel.
  • Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinasappelsap.
  • De verse frambozen bestrooien met wittte basterdsuiker en citroensap.
  • De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes.
  • De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.

 
Deze website maakt gebruik van Cookies.

Uitleg om Cookies te verwijderen KLIK HIER