Aspergetaart ( 2 á 3 pers.)

Ingrediënten
± 2 kg Witte asperges
1 Bakje hamblokjes
1 Bakje magere spekreepjes
Bladerdeeg
Geraspte kaas
2 Pakjes aspergesaus
Eieren
Peper, zout, peterselie, bieslook en kruiden naar smaak toevoegen

Aspergetaart



(Ik heb een springvorm gebruikt maar een ovenschaal kan ook. )
  • Bereidingswijze :
  • Schil de asperges en snijdt ze in stukjes.
  • Bedek de bodem met bakpapier, daarna met bladerdeeg.
  • Prik hier en daar, met een vork, in de bodem.
  • Je kunt deze even in de oven zetten om alvast iets voor te garen.

  • Kook de stukjes asperges en laat ze afkoelen.
  • Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn.
  • Bak de spekjes en ham in een pan.
  • Maak het sausje zoals aangegeven staat op de verpakking.
  • Strooi hierbij de kruiden. ( Peterselie en bieslook )

  • Meng de asperge, ham, spek en saus door elkaar en doe dit mengsel in de springvorm / ovenschaal.
  • Hierover strooi je de kaas.
  • Je kunt ook van bladerdeeg, wat over is, een vlechtwerk over de taart maken.

  • Bak de taart op 220 °C in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten.

  • Je kunt ook nog eieren koken en deze erbij eten of in de taart verwerken.

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.
 
Deze website maakt gebruik van Cookies.

Uitleg om Cookies te verwijderen KLIK HIER