Aspergesoep met Zalm.
Ingrediënten |
|
|
50 gr | Boter | |
60 gr | Bloem | |
400 gr | Asperges | |
150 gr | Zalm snippers | |
200 ml | Room | |
1 | Eetlepel Asperge-Edik | |
1 ½ L | groentebouillon |
Bereidingswijze :
-
Boter smelten in de pan.
-
Bloem toevoegen en doorroeren.
-
Vervolgens de kokende bouillon toevoegen en doorroeren tot een gladde massa.
-
De Asperge-Edik en room toevoegen en vervolgens rustig laten doorkoken.
- De geschilde asperges in kleine stukjes erbij toevoegen.
- Soep nog 2 minuten laten koken en vervolgens nog 20 minuten laten staan met de deksel op de pan.
- Doordat de stukjes asperges zo klein zijn, koken deze zichzelf gaar.
- De zalmsnippers net voor het opdienen over het soepbord strooien.
Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.