Aspergesoep met Zalm.

 

 

Ingredi├źnten

aspergesoep met zalm

50 gr Boter
60 gr Bloem
400 gr Asperges
150 gr Zalm snippers
200 ml Room
1 Eetlepel Asperge-Edik
1 ┬Ż L groentebouillon

 

 

Bereidingswijze :

 

  • Boter smelten in de pan.
  • Bloem toevoegen en doorroeren.
  • Vervolgens de kokende bouillon toevoegen en doorroeren tot een gladde massa.
  • De Asperge-Edik en room toevoegen en vervolgens rustig laten doorkoken.
  • De geschilde asperges in kleine stukjes erbij toevoegen.
  • Soep nog 2 minuten laten koken en vervolgens nog 20 minuten laten staan met de deksel op de pan.
  • Doordat de stukjes asperges zo klein zijn, koken deze zichzelf gaar.
  • De zalmsnippers net voor het opdienen over het soepbord strooien.

 

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.