Aspergetaart ( 2 á 3 pers.)

 

 

Ingrediënten

aspergetaart1

± 2 kg Witte asperges
1 Bakje hamblokjes
1 Bakje magere spekreepjes
  Bladerdeeg
  Geraspte kaas
2 Pakjes aspergesaus
  Eieren
 

Peper, zout, peterselie, bieslook en kruiden

naar smaak toevoegen

 


(Ik heb een springvorm gebruikt maar een ovenschaal kan ook. )

 

Bereidingswijze :

 

  • Schil de asperges en snijdt ze in stukjes.
  • Bedek de bodem met bakpapier, daarna met bladerdeeg.
  • Prik hier en daar, met een vork, in de bodem.
  • Je kunt deze even in de oven zetten om alvast iets voor te garen.

 

  • Kook de stukjes asperges en laat ze afkoelen.
  • Zorg ervoor dat ze goed uitgelekt zijn.
  • Bak de spekjes en ham in een pan.
  • Maak het sausje zoals aangegeven staat op de aspergesausverpakking.
  • Strooi hierbij de kruiden. ( Peterselie en bieslook )

 

  • Meng de asperge, ham, spek en saus door elkaar en doe dit mengsel in de springvorm / ovenschaal.
  • Hierover strooi je de kaas.
  • Je kunt ook van bladerdeeg, wat over is, een vlechtwerk over de taart maken.

 

  •  Bak de taart op 220 °C in de voorverwarmde oven gedurende ongeveer 35 minuten.

 

  • Je kunt ook nog eieren koken en deze erbij eten of in de taart verwerken.


Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.