Bavarois met Asperges (4 pers.)

 

  Ingrediënten        

Bavarios met asperges

  500 gr   10 st bijna gaar gekookte asperges + vocht
  100 gr   suiker
  2½ dl   stijfgeklopte slagroom
  ± 3 dl

  12 in koud water geweekte blaadjes gelatine sap

  van 3 uitgeperste bloedsinasappels

  1   Theelepel aardappelzetmeel (aangemaakt in water )
  200 gr

  verse frambozen,

  bestrooid met 2 eetlepels witte basterdsuiker

    Sap van ¼ citroen

Bereidingswijze :

 

  • Houd van de asperges de punten apart voor de garnering.
  • De bijna gaar gekookte asperges met het kookvocht (500 gr) in de mixerblender fijn pureren.
  • 1 dl van deze puree met de suiker aan de kook brengen en hieraan de uitgeknepen gelatineblaadjes toevoegen.
  • Dit weer bij de overige puree voegen en op ijs laten koelen totdat het begint te stollen.
  • Spatel vervolgens de slagroom erdoorheen. Deze massa in bevochtigde vormpjes gieten en in de koelkast laten opstijven.
  • In de tussentijd het bloedsinasappelsap aan de kook brengen en licht binden met het in water opgeloste aardappelzetmeel.
  • Laten afkoelen en als het geheel te dik is, verdunnen met wat bloedsinasappelsap.
  • De verse frambozen bestrooien met wittte basterdsuiker en citroensap.
  • De puddinkjes even in een heetwaterbad zetten en lossen op koele bordjes.
  • De saus rondom gieten en garneren met de aspergepunten, gemarineerde frambozen en munttopjes.

 

Smakelijk eten gewenst namens Asperge Boerderij Friesen.