Dagelijks VERSE asperges en aardbeien 


Automaat 24/7 geopend


Bij automaat alleen contant betalen mogelijk


De aspergeteelt


De asperge is een meerjarige plant en behoort tot de familie van de lelieachtigen. De  aanleg  van een  nieuw  productieveld  begint  bij  de  plantenkweker  die  uit  750 gr. aspergezaad voldoende planten kan kweken om 1 ha. productieveld te leggen. Als de jonge planten geplant worden in het voorjaar, kan er dat jaar nog niet van geoogst worden. Na 1 jaar kun je enkele weken oogsten. Het 2de jaar kan er een half seizoen geoogst worden. Na het 3de jaar kan een veld volledig in productie worden genomen. Een perceel asperges wordt gemiddeld 10 jaar oud. Daarna worden de stengels te dun en gaat de opbrengst achteruit. Vervolgens moet er 25 jaar gewacht worden voordat er opnieuw asperges geteeld kan worden op hetzelfde perceel.

Het oogsten van onze overheerlijke asperges gebeurt met behulp van onze zelf ontwikkelde oogsthulp. Deze zorgt ervoor dat de asperges eerder gezien kunnen worden om zo de beste kwaliteit te kunnen oogsten. Ook zorgt de machine voor arbeidsverlichting voor onze medewerkers.

Witte asperges worden gesorteerd op verschillende dikteklassen:

AAA

28 tot 38mm

AA

20 tot 28mm

A

16 tot 20mm

B

14 tot 16mm

De sorteringen zijn verkrijgbaar in wit en rose en zijn mooi recht.


Verder kennen we nog de sortering Grof. Hieronder vallen de kromme asperges, rose en wit zit bij elkaar. De witte asperges groeien in een dijk van zand, een z.g. "bed" waarover folie gelegd is om de asperges wit te houden. Ploeg je geen bedden en laat je de asperge bovengronds groeien dan krijg je groene asperge.

Deze groene asperge is ook bij ons verkrijgbaar.


Deze worden ook in dezelfde dikte klassen gesorteerd. Het eten van asperges is lekker, maar ook zeer gezond. Asperges hebben een vochtafdrijvend effect en passen goed in een afslankprogramma.

Asperges bevatten de volgende voedingswaarden per 100 gr.

Energie

16 kcal

Water

93,2 gr

Eiwit

1 gr

Vet

0 gr

Koolhydraten

3 gr

Vitamine B1 en B2

0,17 mg

Vitamine B6

0,03 mg

Vitamine C

30 mg

Natrium

5 mg

Kalium

5 mg

Calcium

20 mg

Fosfor

60 mg